Tønsberg på UIM kalender´n.

Nå blir det folkefest og stort båtrace igjen i Norge. Drammen Sportsbåt Team (DST) og RacingFabrikken i Tønsberg har mottatt bekreftelse fra NMF/UIM om at F2 & F4 er igjen et internasjonalt statusstevne i Norges eldste by. Det skal også kjøres løp i GT15/GT30 og Thundercat.  

Vi har jobbet hardt for å skape en ny profil for båtracet. Selv om byen kjenner stevnet, legger vi mye ressurser i å lage en kul webside. Vi ser at Facebook ikke lenger er nok, og man trenger en solid webside for å tiltrekke seg samarbeidspartnere. De søker informasjon, og det må være mobilvennlig. Vi gleder oss til å slippe den nye websiden neste onsdag (25/1-23). Vi har aldri lagt ned så mye arbeid så tidlig, og vi er ute i god tid. Vi tror vi kan løfte løpet til et nytt nivå.  

Vi jobber aktivt med et nytt konsept for å utvikle båtsporten. Vi må ha mer «press i buksene», og formatet skal utvikles kraftig. F2 & F4 løpet i Tønsberg blir det første i sitt slag som har snakket om utvikling av konkurranseformen på rundbane siden starten av 80-tallet. UIMs toppledelse lytter, og er meget interessert. Vi jobber tett med motiverte ledere som ønsker utvikling. F2 som dere kjenner det fra tidligere, kommer dere ikke til å se mer av i Tønsberg. Vi går mot et sprintformat, og vi legger inn et moment som gjør at selv om man leder løpet, vil man bli utfordret. LongLap er forsøkt i offshore med suksess, og nå kommer det også i rundbane.  

Vi kommer også til å sette krav til teamuniform. Det kan godt være like grønne T-shirts, så det er ikke nødvendigvis en enorm kostnad, men man skal vite hvilket team man representerer. Man kommer ikke på startbrygga i Tønsberg med slippers og bar overkropp om du ikke kjører Thundercat. I tillegg skal man ha kjøredressen på under premieutdeling. For Thundercat vil det se rart ut med våtdrakt, så her er det selvfølgelig teamtrøyer som gjelder. Alle andre er det påbudt med kjøredress. Vi skal ikke bare komme med nye påbud for å stille i Tønsberg, vi skal også bistå – så ta gjerne kontakt om dere trenger hjelp til design og tips. RacingFabrikken bistår gjerne. 

Uniformering er et av tiltakene Frode Sundsdal mener er viktig. Man må fremstå som et profesjonelt lag, og ikke bare det. Et lag som folk har lyst til å bli med på. Han fremhever laget til Marit Strømøy som et godt eksempel.  

Hva mener du skal til?