VELKOMMEN TIL BÅTRACE BYEN TØNSBERG

Tønsberg er Norges eldste by, regionsentrum og Vestfolds fylkeshovedstad. Byen ble grunnlagt i 871 og kan fortelle om sin dramatiske historie. I dag er byen et livskraftig og kulturelt sentrum for nesten 90 000 mennesker. Tønsberg er en av bykommunene i Norge som vokser raskest.

Båtsport arenaen Brygga i Tønsberg

«Brygga» har vært Tønsbergs hovedpulsåre og naturlige samlingspunkt i over tusen år. Hit har folk strømmet til fra både fjern og nær, for å nyte den unike kombinasjonen av by- og skjærgårdsliv.

I 1840-årene fantes det i alt 29 sjøboder langs bryggene. De preget havnemiljøet med sine typiske sjøbodgavler. Et godt bryggeanlegg med lagerplass var nødvendig for en storstilt handel.

Sjøen var fremdeles byens viktigste handelsvei, nær tilknyttet fjorden, øyene og havet. Bryggeområdet var et pulserende midtpunkt i byens daglige liv.”

Brygga er i dag Tønsbergs paradegate. Om sommeren er det et yrende pub- og uteliv langs brygga, med fritidsbåter, hyttegjester fra Tjøme, Nøtterøy og Stokke på bytur, turister og lokalbefolkning.

Da er det også sommershow og revyer med rikskjente standupkomikere og musikere på Oseberg kulturhus, Hotell Klubben og enkelte puber og ikke minst Tønsberg Båtrace 2016, årets folkefest!

For å holde deg oppdatert på hva som skjer gjennom sommeren og Båtrace VM finner du full oversikt på www.bryggaitonsberg.no

Båt hotellet, Quality Quality Hotel Tønsberg

Det offisielle båtsport hotellet, Quality Hotel Tønsberg er et konferanse- og opplevelseshotell som forener det beste av luksus og tradisjon i koselige maritime omgivelser. Hotellets stab har lang erfaring med gjennomføring av store landsmøter, konferanser eller mindre sosiale samlinger.

Quality Hotel Tønsberg er mer enn et konferansehotell. Med treningsrom, relaxavdeling, unisex-badstue og utendørs svømmebasseng på taket.

Brasseri X og Bar X ligger flott til med fantastisk panoramautsikt over sjøen og arenaen.

På Quality Hotel Tønsberg finner du restaurantkonseptet Brasserie X, som baserer seg på gode, ukompliserte og smaksrike måltider laget fra bunnen av. Her møtes nordiske mattradisjoner og franske brasserietradisjoner med avslappende stemning.